BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

TRAVESSA DE FLAUTATS

     

La Travessa dels Flautats es una cresta fabulosa, ample, aèria i panoràmica amb una clara essència Montserratina, l’única que es pot resseguir entre varies agulles al massís.

                                    Resenya 

La Travessa flueix a través de 5 agulles i te la peculiaritat que alguns dels seus cims no estan junts i ens dos canvis d’agulla tindrem que fer un salt o pas al buit (pas de fe) ,per poder completar la cresta. Si us trobeu amb un dia ventós les sensacions seran molt mes intenses.

ACCESS




Sortim del aparcament delimitat per grans pedres al terre, que es troba a l’ultima corba abans de les barreres d’entrada al Monestir. Per davant tenim una hora llarga de forta pujada.

Agafen les escales que et porten a la Canal del Pou del Gat, es deixa a la esquerra el camí que porta als Degotalls.

En uns 30 minuts ens trobarem amb el camí del Arrel trenquem a la dreta i just a 100 metres agafem la Canal Plana i en 30 minuts més ens trobem al PR que ve del Cavall Bernat, trenquem a la esquerra 300 metres i agafarem un corriol poc definit amb marques blaves passa arrelat per la cara nord del Elefant i s’enfila fins el coll del Fesolet.

Arribats al coll baixem i flanquegem per la banda sud el Fesolet abandonem les marques blaves que tiren avall cap a la Mòmia i es remunta la canal fins l’altre coll del Fesolet on comença la Travessa. 1h 30min

Tindreu que saber orientar-vos per arribar i sortir de la Travessa, escalar i rapelar. Te una gran avantatge, en qualsevol de les seves agulles te escapatòria per la banda sud.

                             
                            Primer pas de fé 

Detallem cada agulla per l’anada i per la tornada.

ANADA

Primera Agulla Flautat Gran Inferior es una grimpada III+ de 20 metres molt exposada al inici.

Segona Agulla Flautat Gran Superior esta adossat al Inferior, es un coll fàcil de 3 metres. Per passar a la següent agulla es rapelen uns 10 metres fins el coll amb l’altre agulla.


Tercera Agulla Flautat Central es una grimpada de IV de 15 metres. Per continuar la cresta amb la Quarta Agulla Flautat Occidental es baixa uns 5 metres sota la reunió i ens trobem amb el primer “pas de fe” no gaire complicat son uns 1’5 metres en el que es pot primer recolzar les mans amb la següent agulla per desprès que segueixin les cames, un cop al Flautat Occidental i es grimpa IV- uns 8 metres.



El típic ambient montserratí está assegurat 



                              Segon pas de fé 

Per coronar la Cinquena Agulla Cadireta dels Flautats primer es baixa amb ràpel uns 5 metres fins a trobar un roca que hi entra el taló i d'aquí aquest precari punt pots o be saltar uns 2 metres o be balancejar el cos com l’anterior encara que aquí al estar mes allunyats apropar-se no resulta tan fàcil. L’aterratge a la ultima agulla no es cap meravella es una lastra inclinada 70 graus així que serà necessari apretar les dents es un IV-. Com a consell aquest pas millor no pensar-ho gaire, en quan sàpigues lo que has de fer llençat...


TORNADA

Cinquena Agulla: rapelar fins el coll ràpel 12 metres.
Quarta Agulla grimpada de V- de 25 metres i per l’altre canto ràpel 15 metres.
Tercera Agulla grimpada IV uns 20 metres i per l’altre canto ràpel 15 metres.
Segona Agulla grimpada IV- uns 10 metres.
Primera Agulla ràpel als arbres d’uns 20 metres fins el Coll del Fesolet.
Entre el coll de les ultimes agulles i la segona agulla per la banda sud del Monestir a uns 25 metres per sota de les agulles es pot fanguejar intuint un camí que deixen les cabres i que pot servir tan de anada com de tornada de les agulles per si algú es tira enrere a mitja cresta o surt qualsevol imprevist. A l’ultima Agulla es obligat rapelar-la, o be teniu un torrent arbustiu equipat amb velles cordes que en cas de necessitat també us pot fer servei. Les cordes son velles i esta molt tancat de vegetació.
Pel retorn tenim diferents opcions nosaltres recomanem agafar qualsevol dels dos torrents que passen per la base de la Mòmia. La mes evident es un cop al coll del Fesolet podeu anar a trobar les marques blaves i us portaran torrent avall per la banda nord de la Mòmia i continuant avall fins el PR que va de Sant Benet a la ermita de la Trinitat i desprès enllaça amb el Camí de l’Arrel fins al Canal del Pou del Gat.
L’altre opció es agafar l’altre torrent que passa per la banda sud de la Mòmia, i que s’agafa just al primer coll del Fesolet i que no esta marcat però es evident. En qualsevol dels dos torrents trobareu força tancat per sota de la Mòmia, encara i això no te pèrdua es tirar avall. 1h 30m
L’altre opció mes fàcil mes ràpida i menys intrèpida es desfer el camí, uns 45min.

CARACTERISTIQUES

Alçada d’inici 672 metres

Alçada màxima Flautat Occidental 1120 metres

Aproximació: 1h 30

Recorregut Travessa: 3h

Retorn proposat: 1h 30minuts si es desfà el camí 45min

Material necessari: casc, arnes, baga d’ancoratge, cintes exprés o cintes llargues per les reunions, peus gat, material per rapelar, Cordes recomanables 2 de 40m o 60m

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada