BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

CANAL DE L'ARTIGA BAIXA (LES DAMES)


La canal de l'Artiga Baixa que es coneix popularment com a "Les Dames",està pensada per a progressar en sentit ascendent, remuntant el recorregut fins a arribar a la part superior del camí principal.


El nivell de dificultat d'aquesta activitat és alta, amb un gran compromís i exposició. Requereix un gran esforç i habilitat física, tècnica de progressió i coneixements específics en matèria de seguretat de l'activitat en concret. El seu desnivell total és de 250 metres.

La canal té un recorregut d’uns 450 m.equipats i una dificultat de K4+. Està força polida i amb la restauració s’ha redreçat algun tram, quedant alguns passatges on cal tirar fort de les cadenes o esglaons, amb roca relliscosa.

Comencem en un tram vertical d'un 15 m amb la primera grapa molt alta, hem de fer servir la roca per arribar i ancorar cable de vida. Les grapes són petites i molt separades, per a gent no gaire alta pot suposar un problema.

Un dels trams més tècnics és el segon, que varia entre passos de cadena, grapes i uns còdols de roca enganxat amb químic a la paret formant una secció de divertit rocòdrom.

La roca està molt polida i sembla que et moguis per un fred mirall de vidre.


Cal saber trobar on anar posant els peus per no                                 cansar-nos gaire.


                            trams intermitjos...


Un tram de tres cadenes amb passos atlètics i molt exposat, i una petita panxa rocosa que s’ha de superar amb grapes fins a la part més aèrea de la ferrada.

Acabem en una lleixa on continua la segona part                                del tercer tram.

          Es important saber que per realitzar               l'itinerari caldrà l'autorització prèvia pel           Patronat de la Muntanya de Montserrat.

Es pot emplenar el formulari a la mateixa pàgina del patronat de Montserrat i solen donar-te en permís en un máxim de 5 dies hàbils.

Però cal tenir en compte que hi sol haver molta "agència d'aventura" requerint permisos per a clients cada setmana...

L'itinerari és obert durant tot l´any, amb una limitació a 4 persones al dia de dilluns a divendres i 10 persones al dia els dissabtes diumenges i festius. 

(És normal trobar més gent de la permitida..😅)


Ara toca tibar fort i superar el petit desplom.


Amunt!


                          Es puja ben vertical ...


per un tram en què posarem a prova la nostra resistència...


                              ...i força física.


Arribem a un clot anomenat l’Olla.
Estem sota de la part més difícil del itinerari, davant nostre tenim una xemeneia recargolada, equipada només amb el cable de vida, que s’ha de pujar per oposició i amb bona col·locació que no pas fent força.


La zona característica d'aquesta canal, un gorg sec excavat per l'aigua que puja una paret molt llisa i rellisca com el gel.

Material 

Casc,1 corda 60m (per si es te que baixar), arnés, disipador i material per rapelar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada