BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

MÍSTICA FONT DEL AIGUA DE LA VIDA.la búsqueda del Sant Grial.



El 23 d'octubre de 1940, el mateix dia que Hitler i Franco es van entrevistar a Hendaia, Heinrich Himmler cap de les SS va visitar l'abadia de Montserrat.El nazisme donava crèdit total a la història o llegenda, segons la qual els templers van dipositar el Sant Grial a Montserrat.

l'Objectiu era trobar i emportar-se el Sant Grial (el Sagrat Calze en què Crist va consagrar el vi al darrer Sopar),segons el pla de recopilació d'objectes màgics impulsat per l'Ahnenerbe, entitat pseudocientífica integrada a les SS.




Els desconcertats monjos que habitaven el recinte sagrat, van assistir atònits al desplegament de la parafernàlia nazi a les portes del temple, que amb Himmler al capdavant, havia vingut a emportar-se el que aquells homes de Déu suposadament ocultaven.

El primer lloc que van visitar va ser la biblioteca Himmler li va demanar la documentació que, segons el jerarca nazi, forçosament havia de tenir Montserrat referent a Parsifal i al Sant Grial.

El pare Ripoll li va respondre que no tenien cap mena de documentació.

Per molt que el pare li expliqués que tota la documentació de l'arxiu s'havia cremat durant la destrucció del monestir a la Guerra del Francès (1808-1814) i que, a més, mai no hi ha hagut prova documental que el Sant Grial s'amagués a Montserrat , Himmler no es va deixar convèncer.


Després d'aquest episodi, Himmler es va negar a visitar l'interior de la basílica catòlica.

El que li interessava era el món amagat i subterrani de la muntanya. Va ser el general Wolf qui va advertir al pare Ripoll: "Perdoneu, però a la seva Excel·lència no li interessa el monestir, sinó la naturalesa".


Tot això devia impressionar la jerarquia nazi que buscava la font de la immortalitat descobrin que el “Virolai”, cant místic de Catalunya obra de Mossèn Cinto Verdaguer, era portador del missatge críptic que venia a reforçar les seves conjectures:


        "Mística font de l´aigua de la vida"


Del llibre “Els Templers i el Grial” de l'autor Antoine Nolla.




Cap dels dos abats de Montserrat, els pares Marcet i Escarré, van voler rebre personalment Himmler.

Se li atribuïa una actitud contrària als catòlics alemanys i van preferir que el pare Andreu Ripoll Noble, qui parlava perfectament alemany, fos qui li fes els honors.



           Aquí podem veure el cap de las SS                          (Himmler),al cambril de la verge.


Per acabar la visita, el monjo li va explicar que la gran relíquia del monestir era la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, una talla romànica del segle XII, venerada durant 8 segles. Li va explicar que era tradició pujar al cambril de la Verge a besar-la. Himmler es va negar a fer-ho i va comentar que ells (els nazis) acabarien amb "aquestes supersticions".



               Violet Oakley/1923.dibuix a llapis.


Estava segur que els monjos ocultaven informació,que Montserrat era la muntanya sagrada de Montsalvat a què fa referència la llegenda de Parsifal. I que, per tant, els monjos havien de saber alguna cosa sobre el Sant Grial.




llibre antic d'en Francesc Viñas sobre Parsifal i la llegenda del Sant grial.(opera wagneriana)


Es un dels llegendaris Cavallers de la Taula Rodona del rei Arturo. És famós principalment per la seva participació a la recerca del Sant Grial.


La similitud del nom és el que ha portat alguns a identificar aquest Monsalvat dels cavallers del Grial amb Montserrat.





El Sant Grial o, simplement, Grial, és el recipient o copa usada per Jesucrist a l'Últim Sopar.

Aquest que apareix a la foto és la rèplica utilitzada a la pel·lícula de "indiana Jones"...🤭

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada