BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

COVA DEL TRIANGLE


Petita introducció histórica per entendre el sentit d'aquesta cova.

********************************************

Ignasi de Loiola després d'una agitada vida militar és ferit greument en batalla i restaria molt temps de baixa, cosa que li serveix per recapitular i decidir deixar les armes,dedican-se a una vida més contemplativa.





El març de 1522 visita el monestir benedictí de Santa Maria de Montserrat, confessa els seus pecats passats, regala la seva roba als pobres ,  s'enfunda una "roba de tela de sac" i després  penja la seva l'espasa i el punyal a l'altar de la Mare de Déu la nit del 24 al 25 de març de 1522.

Acabada la vetlla d’armes, vol retirar-se a una de les ermites montserratinas, però la comunitat monàstica considera que encara es massa jove i no está prou preparat per tindre aquesta experiència. 



Probablement sortí del monestir de santa Maria de Montserrat i anés a cercar alguna balma on residir durant un temps. En aquella època, als pelegrins del santuari montserratí, no els deixaven estar-s’hi més de tres dies. Un cop acabats aquests dies, si algun pelegrin volia romandre-hi més temps s'en anave a ocupar algunes de les nombroses balmes que es troben properes al Monestir.

Segurament això és el que feu Ignasi de Loiola cercan un lloc on restar tranquil i en solitud per preparar-se espiritualment abans de baixar a la ciutat de Manresa (Cova de Sant Ignasi).

Es desconeix en quina de les diverses balmes properes podia haver-se refugiat,pero s'intueix que la cova estaria per sobre de l'alçada del monestir, on ell sentia les campanes, lloc solitari i amagat però tampoc de massa difícil accés.


           

                         Encerclada en Vermell 



La forma de triangle de l’entrada d’aquesta petita cova de 8 metres de llargada és perfectament visible des del monestir de santa Maria.


Situada al marge del torrent dels Micos,en sentit oposat a la cova i mirador de Fra Gari,surt un petit corriol per on s'arriba a una petita balma.





Balma amb banc obrat





Una metres després trobarem una fantástica cova de secció totalment triangular,on podria ser que hagués passat un temps Sant Ignasi de Loiola

No obstant, no existeix cap document que relacioni aquesta cova amb la balma ignasiana.



Antiga surgència formada per una galeria de secció triangular en el seu primer tram. Una pared de pedre mig amaga un altre conducte final de dimensions molt més reduïdes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada