BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

POU DE LA PORTELLA

El Pou de la Portella és una gran esquerda a la roca, al peu de la Portella Gran, a Montserrat, per la qual discorre aquest itinerari amb tres ràpels, dos subterranis.

És sorprenent i impressionant alhora, la cova va ser descoberta després d'un dels grans incendis ocorreguts a la muntanya.

APROXIMACIÓ

 30 min
Des de Can Maçana cap al refugi Vicenç Barbé.
Passat el Coll de la Portella prenem un camí que voreja la pedra a la dreta. Sortirem a una esplanada on a la dreta hi ha una rampa que dóna accés a la cova. Compte, hi ha molta pedra solta cal anar amb precaució.                                 Portella Gran.


                     Resenya:esgarrapacrestes.


                              Resenya del Pou.


  La primera reunió per rapelar és troba a mà esquerra, Hi ha uns 15 m (segons ressenya 9 m) fins a la segona reunió sobre un bloc encastat.
Segona reunió, hi caben 3 persones màx. Aquí hi ha 30 m de rapel.

Els primers metres són força estrets, veurem un bloc encastat on serà millor passar-lo per l’esquerra.
    A partir d'aquí ja haurem de fer servir les                                llums dels frontals.Abaix   trobarem accés a una rampa equipada amb                                         passamans.
podrem pujar per la rampa i veure la part activa de la cova, el pessebre ocult i les formacions de roca.Tercera reunió, al final de la rampa, molt d'ull. És un tros de cadena unit a un spit connectat al passamans amb cordes estàtiques. Són aproximadament 10 m que ja ens deixen a terra. 


             Després queda sortir per l'esquerda i tornar per un corriol que ens porta fins aprop del Pas de las Portellas,al mateix camí.

Material

Corda 1×60 , arnés,casc,baga d'ancoratge, material per rapelar i frontal.

1 comentari: