BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

CANAL DE LA FIGUERETA



La canal de la figuereta és una sortida rápida i directa de la zona d'Agulles encadenant 3 ràpels.



Acces

Des del pàrquing de Can Maçana anem per la pista que s'enfila.
A les següents 3 creus ens mantenim per l'esquerra. Fins i tot el cartell que indica el desviament cap al Refugi Vicenç Barbé. La prenem fins al coll de la Portella. On pujarem per una canal força accessible per després girar cap a esquerra i endinsar-nos a la zona d'Agulles.

Seguim l'itinerari on passem una rampa equipada amb cordes fixes nuades per continuar pujant. A uns 200 m del tram equipat veiem una marca vermella a la paret que marca com un gir. Ens fiquem a la canal de l'esquerra.


                 Els ràpels són 25 m, 45 m i 30 m.
Un cop dalt al inici de la xemeneia veureu uns metres mes avall per la torrentera que cau a la Paret d’Agulles un arbre equipat amb cordino i maillon (recomanable portar-ne un per si de cas esta desequipat). Ens acostem i fem un ràpel fàcil de 25 metres fins a arribar a un còmode balconet on trobem la següent reunió.


                    Ja a la canal de la figuereta.
                   Reunió abans del segon rapel.


       El segon ràpel surt a la placa exterior i és                                          espectacular.
Aquest ràpel es el mes espectacular, aquest cop ben equipat amb dos anelles i cadena, son de 45 metres, fàcil però impressionant fa el descens per la paret d’Agulles fins a meitat timba on trobem un replà inclinat d’on tenim una oportuna alzina on esta equipat l’últim ràpel.

L’Ultim ràpel de 25 metres ens deixa al bosc per sobre del Coll de Guirló.

Material 

2 cordes 60m, arnés,casc, material per rapelar i baga d'ancoratge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada