BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

AGULLA LLUÍS ESTASEN

L’Agulla Lluís Estasen és una gran roca de la cara nord del massís montserratí veïna amb les roques del Salt de la Nina.

lAgulla va ser escalada per primer cop pel gran pioner Lluís Estasen, acompanyat de Jofre Vila el 6 de març del 1927.


La toponímia de l'agulla se la va donar Josep Maria Torras Homet uns anys més tard. El 4 de maig de 1952, Josep Maria Torras Homet puja en solitari aquesta agulla i en arribar al cim troba, amagada entre les pedres d'una fita,una targeta de visita amb la signatura de Lluís Estasen i Jofre Vidal. La solitària targeta havia resistit vint-i-cinc anys al cim. En no tenir nom l'agulla per aquell temps, Josep Maria Torras Homet, va batejar-la com a agulla Lluís Estasen.

La pujada no reporta cap dificultat rellevant tret del tram final.


Pugem per la arrampada aresta pràcticament caminant i només farem servir les mans en contades ocasions. 


al final de la rampa trobem la bola final. Seran una desena de metres verticals de III grau però amb molt d'ambient. 


   La Agulla es troba situada a la regió d'Ecos.


Es pot ascendir sense corda, però si no se n'està massa segur el que pugi primer pot facilitar una mica les coses assegurant al segon.


L'escalada no reporta cap dificultat rellevant tret del tram final. A la meitat de recorregut trobem una instal·alció de ràpel amb un burí i un parabolt que farem servir per la baixada fent un petit ràpel, la resta la baixarem com l'hem pujada, sense cap dificultat.

Material 

Corda 60 si es vol rapelar,arnes, material per rapelar i casc.




1 comentari: