BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

SERRAT DEL PENITENT

        

El serrat del Penitent, esta situat a la part alta de la zona sud-est de Montserrat. Es un carener paral·lel al serrat de Sant Joan, format per petites agulloles algunes de roca força descomposta. La part superior del serrat i per on transcorre aquest recorregut, davalla des dels faldars de la zona de Tebes (Gorros-Santa Magdalena), fins l'alçada de la Roca Llisa (Les Voltes-Camí Vell de Montserrat), tenim a l'esquerra en sentit descendent el torrent de Santa Caterina-Font Seca.     


Haurem d'anar carenant les agulles, amb intrépida aventura de grimpades fàcils i alguns ràpels.

    Cami que farem des de l'ermita de Sant Joan.

                                    recorregut...

📷Esgarrapastres.

📷Agulletescroniques.blog

Acces 

Iniciant el recorregut des del Monestir tindrem que arribar fins l'ermita de Sant Joan; o podem fer pel camí ample que passa per l'ermita de Sant Miquel , per les nombroses escales que passen per l'ermita de Santa Anna, o amb molta més tranquil·litat i amb més gasto, amb el Funicular de Sant Joan . 

Passat uns metres de l'ermita de Sant Joan, prendrem el Camí del Clot de la Mònica (senyals blaves), deixem a l'esquerra un trencall que mena a l'ermita de Santa Caterina i arribem al Pas de la Mallanquera, lloc on el camí s'estreny i passa entre les agulles del Mirador de Sant Joan i la Miranda Xica, per entrar de ple a la vessant del torrent del Misser.Per anar as buscar l'inici del serrat del Penitent, no ens caldrà creuar aquest pas, doncs vorejarem la Miranda Xica, per encara vers la Miranda de Sant Pere. Tant la Miranda Xica, com la de Sant Pere són uns bons miradors de la zona de fàcil accés, aquesta ultima es quasi obligat de passar-hi, ja que a tocar és on comença a davallar el Serrat del Penitent, abans pro haurem de fer alguna desgrimpada, buscant els punts més fàcils de la roca.

                         BALMA DEL PENITENT 

Tornem al carener i continuem baixant fins arribar a les dues primeres agulles del serrat; l'Ausiàs Marc i uns metres per sota la Janot Martorell. 

    A les agulles que cal rapelar si ens fixem bé            trobarem parabolt amb mallon.

       serà un continu de recollir i llençar corda...









  En el nostre camí anirem coronant diverses          agulletes

     Amb 30 metres de corda en tindrem prou...

algú porta la nostra mateixa direcció, però crec que arribarà abans...

Per sota nostre, ja albirem el camí Vell de Montserrat o de les Bateries. Per davant tenim el Serrat de les Garrigoses, i per sota el torrent de Santa Caterina.    

als últims trams trobarem una corda fixa,que ens ajuda a baixar amb més seguretat

continuem amb el "puja i baixa" de la carena sota l'atenta mirada asfixiant del sol d'avui

el tram final assegurat amb cable de vida, que ens servirà per superar uns metres per sobre l'aresta, passem un collet i arribem a l'agulla Ovidi Montllor, l'ultima del recorregut.

tot seguit ens situem per sobre del del Turó del Penitent, un dels pocs topònims que figuren en els mapes d'aquesta zona.

Retorn 

Buscarem entre matolls el traçat més evident per arribar al camí, on donarem per finalitzat el recorregut del Serrat del Penitent. Per retornar al Monestir solament ens caldrà seguir aquest camí en sentit ascendent, (deixem a l'esquerra la cruïlla que puja fins a Sant Joan), passem el lloc anomenat Les Bateries, fins arribar al Pla de Sant Miquel (deixem a l'esquerra el Camí Nou de Sant Joan), després de passar vora l'ermita de Sant Miquel, ens retornara al Monestir de Montserrat.



Material 

Corda 30m,casc,baga d'ancoratge,arnes i material per rapelar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada