BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

ALBARDA CASTELLANA

L'Albarda Castellana o Puntal de l'Albarda és un cim del massís de Montserrat que culmina a 1.178 m, sostre comarcal del Baix Llobregat. Es troba a l'extrem nord-occidental de la comarca.

Es un dels 100 cims de la llista FECC 




Aproximació 

La ruta més freqüent és sortint del monestir pel camí vell de Sant Jeroni, on trobarem 450 metres de desnivell. El primer tram es fa una mica feixuc, per la forta pujada per les escales dels pobres, però està molt ben senyalitzat. 


Passant pel Pas del Francesos (pas estret entre roques), seguim pujant i gaudint de les vistes cap a les Gorres (conjunt d´agulles que deixem a l´esquerra), i poc després de Santa Anna passem per sota de l´agulla de la Panxa del Bisbe. En pocs minuts, arribem al pla dels Ocells, però no deixem mai el camí principal, que ens portarà cap l´ermita de Sant Jeroni ,encara que no hi tením que arribar.


a mà esquerra trobarem el pal indicador que ens esmenta el camí dels francesos, prenem aquesta direcció pujant uns pocs minuts pel camí,d'on surt un corriol fins al coll de les Pinasses.  


seguint les marques blaves,primer trobarem un flanqueig fácil en roca 


i despres arribarem a una petita canal estreta. 


Tot seguit trobarem un petit ressalt equipat amb una corda (fàcil). Pocs metres més i arribem al cim principal.


                          Hi trobarem un pessebre


Seguint la carena, arribem a l´altre extrem de l´Albarda Castellana, on també hi ha una placa de sostre comarcal. 


Gaudirem de les vistes al montgros,plecs de llibre i altres agulles del massís.


Podem aprofitar-nos i apropar-nos al mirador de sant Jeroni pujant per les escales.

Retorn 

Per baixar seguirem el mateix camí de pujada, anat amb cura el tram de corda fixa i el petit flanqueig abans del coll de l'Albarda, la resta del camí no hi trobem cap pas difícil, només anar seguint el marcat camí.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada