BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

ESCLETXA DELS TEIXOS


L'escletxa dels Teixos està situada a un costat de la imponent i majestuosa paret de diables, ben aprop del Cavall Bernat.

Es troba gairebé sota l'antic hort de l'ermita de Sant Antoni.

Es tracta, d'una escletxa que té dues parts ben diferenciades. La primera d'una profunditat de 25 m i una alçada de 75/80m.

La segona part és una esquerda més estreta que comença a l'interior a uns 5m d'alçada i per accedir-hi cal escalar-la.

El lloc és totalment recomanable per a la gent que gaudim dels racons més recòndits i màgics de la muntanya.     Espectacular escletxa a la pared de diables.
     Ateses les dimensions de la boca, l'escletxa             s'aprecia des de molt lluny.

L'itinerari anomenat "Stratos" que va ser obert l’any 1982 per Armand Ballart i Albert Merino, és una magnífica via d'escalada d’artifo, que bona part transcorre resseguint tota l'escletxa.

ACCES 

Per arribar-hi agafarem el camí de l'arrel i quan arribem a l’alçada de la Paret de Diables, on el camí s’eixampla (uns metres abans d’una antiga carbonera) trobem un corriol en direcció a la paret, la qual voregem cap amunt.


Grimpem un ressalt, arribem a la base de la paret, i flanquegem a l’esquerra fins arribar a la canal on es troba l’Escletxa dels Teixos.

                         Tarter de pedruscall.


Per arribar cal tenir prou cura amb el terreny i encara que només un de nosaltres portava casc... no està de més posar-se'l.(crèiem que no calia, però vist la gran caiguda de pedres...)


a mesura que ens anem enfilant la canal es posa més dreta.

Ens ajudarem d'una corda fixa que està instal·lada i que ens vindrà molt be donades les característiques del seu descompost i relliscós terreny.


 aixecant la corda per evitar que fagi "comba" i toqui el terra , aconseguin aixi que no surtin rodant més pedres.

l'entrada a la cavitat és de la mateixa tònica que a baix: moltes pedres soltes.

    Vista cap a l'exterior des de l'interior de la              cavitat.

El lloc és completament màgic i és un dels indrets que qualsevol bon montserratí estarà encantat de gaudir.

Als anys 50, la visió de l'escletxa des de la carretera, va començar a cridar la curiositat del p. Guiu Camps. Que acompanyat per un grup de monjos l'explora cap a l'any 1957, no coneixent-li cap nom i davant la contemplació del bonic bosc de Teixos que hi ha a la base, la van anomenar escletxa dels Teixos.

       Volta de la escletxa vista des de l'interior.

Material 

Casc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada