BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

EL MORO O MONTCAU


En la realitat no és una via pròpiament d'escalada, ja que l'ascensió no està equipada i es pot fer sense cap mena d'estris, és clar que sempre haurem de tenir cura que això pot tenir un risc.

ACCES 

Per pujar al Moro o farem des del camí Nou de Sant Jeroni, una mica abans d'arribar a l'ermita, pujant per sobre de llastres de roca poc inclinades. Un cop arribats als primers metres, ja veurem per sobre nostre el Moro i les antenes de la Miranda. També podem optar per pujar per la canal de Sant Jeroni o la del moro i anar a cercar la torre de telecomunicacions (antiga estació aeri de Sant Jeroni).

Amb els seus 1205 metres es un dels cims mes alts de Montserrat.

Sempre per la cara sud buscarem la llastra de roca més llarga, que molt a prop del cim passa per dins una canaleta.


Un cop arribats a la canaleta que dóna pas al cim, trobarem una cadena que ajuda a passar aquest pas. 


 Un cop al cim del Moro, podem optar per baixar amb precaució pel mateix lloc, o si no, anar equipats amb corda, ruscos i descensor i fer un ràpel, que s'inicia un parell de metres per sota del cim, amb direcció a l'heliport que hi ha a la nostra esquerra.

També podem pujar per on es fa el ràpel, sent una mica més curt i jo crec que fins i tot una mica més fàcil.

material

si volem baixar rapelant necessitarem corda de 40m, arnés i material per rapelar.


Malgrat la posició endarrerida de Moro respecte a la cinglera principal i la facilitat amb què s'escala per alguns dels seus vessants, li correspon a aquesta roca la rellevància històrica de ser la primera de la que tenim constància escrita d'una escalada duta a terme a Montserrat, (1851)tal com ens ho fa saber en Fatjó al seu llibre Història de l'escalada a Montserrat.

1 comentari:

  1. Josep Barberá en su libro " Pam a Pam, operacio Montserrat" se refiere a la ascensión del Montcau o Roca del Moro, roca n° 331. En el diario de Barcelona se publica el 24-09-1851.
    Dos montañeros Josep Pujol y Francesc López Fábregas. Ante la admiración de diversos caminantes alrededor de Sant Jeroni.

    ResponElimina