BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

RESTAURANTS DESAPAREGUTS DALT LA MUNTANYA DE MONTSERRAT


RESTAURANT SANT JERONI 

Situada en un terreny erm prop del cim de Sant Jeroni estava emplaçada una ermita ,després reconvertida en restaurant (1910)per el propietari de la Fonda de les Coves, de Collbató. L’explotació anava a càrrec dels senyor Pere Bacarissas .



Gent arribant a dinar pujada dalt el ruc...al restaurant de dalt sant Jeroni.


RESTAURANT SANTA CECILIA 

 



Des del monestir de santa Cecília de Montserrat, anant en direcció a can Maçana al marge de la carretera, hi havia un petit restaurant conegut com el restaurant de Santa Cecília del que ja no en queda ni rastre. Els vestigis d’aquest restaurant, tancat ja fa molts anys, quedaren eliminats pels aiguats de l’any 2000. On hi havia el restaurant es troba la font anomenada de Santa cecília. 


Gran Restaurant Perelló i Busquets.




Bonica postal antiga on es veu el restaurant i la seva situació.els seus menjadors foren l'escenari de l'apat inaugural del cremallera de Montserrat el 6 d'octubre del 1892.


un dels racons historics de Montserrat.
A principi de segle XX una dinar costava tres pessetes a la planta baixa; al primer pis la qualitat ja oscil·lava entre quatre i sis pessetes.
el menjar era a la carta.






CAFÉ -RESTAURANT DEL MONASTIR


Porta que dona a la escala de cargol,que donava al restaurant 


Fotografia de Montserrat feta cap al 1935 des de les cel-les de Nostra Senvora. amb la façana del monestir encara sense construir. Al costat de l'entrada del restaurant (on hi ha actualment la torre de l'Abat), hi havia una cafeteria que tingué poca durada.



Foto 📷 Albert Jamsada 


RESTAURANT DE SANT JOAN 



A la foto podeu apreciar l'actual capella de sant Joan i el desaparegut restaurant adossat a la paret.


L'any 1892 a les ruïnes de l'antiga ermita de Sant Joan de Montserrat, s' hi va instal·lar un mirador, a més d'un petit berenador dotat amb grans finestrals. Més endavant, l'any 1919, es va edificar un ampli edifici quadrat, de nova planta, destinat a restaurant. El 1938, el restaurant va ser annexat com a dependència de l'hospital militar instaurat al recinte del Santuari, però en la immediata postguerra va ser rehabilitat i va continuar la seva activitat. La seva clausura als anys 90 va comportar la degradació i l'acció incívica en l'edifici i en tot l'entorn, inclosa la capella de Sant Joan; finalment, el 2006 va ser enderrocat. 


octavilla publicitària del desaparegut restaurant de sant Joan.


RESTAURANT COLONIA PUIG 



Aquest hotel se situa en plena Montserrat de manera que la tranquil·litat que hi ha és absoluta, aquest hotel restaurant oferia serveis de casaments, comunions, bateigs i esdeveniments de tota mena.
Cal dir que durant els anys 30 era un hotel de luxe amb tot allò que això comporta quant a comoditats i serveis.


Interior del restaurant de la colonia Puig.1911.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada