BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

L'ENIGMA DE L' ARCADA


La muntanya de Montserrat té un munt de llocs extraordinaris, misteriosos i recòndits els quals avui dia encara no es coneix la seva finalitat i ubicació a la història del massís.
Adalt el vessant nord podem trobar una obra d'origen cultural que passa inadvertida als ulls de la majoria de la gent i que de ben segur ens donarà que pensar una mica.


La posició abrupta a la part alta de la muntanya fa que per sort no sigui un lloc de pas turístic.L'entrada a l'habitacle queda amagada, tapada per les parets laterals i sent només visible des de la posició davantera.


a la carta arqueològica i als mapes, no apareix documentat aquest vestigi.

Està orientat amb base cap al solstici d'hivern, podent ser aixi un marcador astronòmic.

És més que probable que tinguis alguna relació amb alguna ermita veina.


una porta...una entrada enlloc...
fixeu-vos en l'arc construït i l'adorn de pedres subjectes amb algun tipus d'argomassa... con un cimentant viscós que va endurir com a roca.

Van crear ciment a partir d'argila, van inventar un aglomerant òrgan-mineral a base d'àcids orgànics naturals extrets de plantes locals i altres reactius naturals.Aquesta química no és una ciència difícil de dominar. És una extensió del coneixement dels erimitas a la ceràmica, minerals, al·ligants, pigments i sobretot un excel·lent coneixement del seu entorn. Sense la selecció d'una bona matèria primera, aquests monuments extraordinaris no podrien haver estat creats fa tants anys enrere.

El més impressionant és que la roca que fa de sostre sembla haver estat posada a posteriori 😱


La part superior d'aquest cavitat està tancada per una petita volta d'obra amb pedres disposades verticalment i ajuntades amb una estranya i irreconeixible argomasa.

Podría ser un temple associat al culte a l'aigua i al moviment cíclic dels astres. La connexió visual desde la muralla nord és clara amb el mar Mediterrani.
 

A l'interior destaca una curiosa i perfecta canaleta en forma de V invertida, treballada en una de les parets .

L'existència d'un solc a la paret fa pensar que, en part, podria estar relacionat amb temes d'abastament d'aigua.surgència d'aigua,al fons de la cavitat.
Canaletes construïdes a mà, segurament amb la finalitat del pas d'aigua.

que en penseu?

Per un dels seus laterals, antics graons picats a ma,de difícil accés...


Sens dubte, un bon enigma que dóna per pensar una estona.


1 comentari:

  1. Em fa pensar que el més probable és que hagués estat una antiga cisterna per a recollir aigua.

    ResponElimina