BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

ELS DEGOTALLS UNA OPCIÓ PER A TOTHOM


Són diverses les persones que m'heu preguntat si es pot fer algun camí per montserrat amb cadira de rodes.

Avui us porto una curta,bonica i tranquil·la ruta pels voltants del monestir.


*Òbviament cadascú ha de valorar el tipus de cadira que porta, si és elèctrica, manual, si les rodes estan preparades per al tipus de terreny i en el cas que l'hagin d'empènyer... estaran preparats per fer-ho.

Jo personalment crec que es pot fer sense problema amb els dos tipus de cadira.😉



El passeig dels Degotalls a montserrat, discorre a tocar de les parets que es desplomen des dels plans de la Trinitat, situats 200 m per sobre del camí.


Es un itinerari a tan sols cinc minuts del monestir,de 30 minuts de durada, i uns 3,6 km entre l'anada i la tornada, just al costat del pàrquing privat. Aquest camí et porta a un paratge molt acollidor que et sorprendrà per la calma i la senzillesa de la muntanya.


El seu nom tan peculiar prové del continu degoteig de l'aigua que es filtra per les roques calcàries, tal com podreu observar en alguns punts al llarg del recorregut.

Es tracta d'un passeig, sense cap dificultat i de camí pla, que ofereix unes vistes panoràmiques espectaculars al llarg del camí, on estareu immersos entre natura i vegetació.

D'altra banda, no és només un itinerari que connecta amb la natura, sinó que també té una part cultural i espiritual: hi ha múltiples monuments dedicats a personatges il·lustres com Pompeu Fabra, Joan Maragall, Jacint Verdaguer, Anselm Clavé, Emili Vendrell i Pep Ventura , entre altres, i imatges religioses en maiòliques i mosaics en honor a la Verge de diversos pobles de Catalunya.


Iniciarem el camí sortint del mateix pàrquing del monestir , ascendint per aquesta rampa de pedra...


...per on arribarem a la part del darrere dels jardins privats dels monjos, protegits per aquest antic portal gòtic al costat d'un estany amb granotes i nenúfars.


el camí anirà vorejant el pàrquing, però vist des d'una zona superior...


tot el traçat és ben entretingut visualment, ja que està ple d'imatgeria, motius religiosos i fins i tot alguna font (en una brolla aigua).


moltes zones ombrívoles i bancs per reposar tranquil·lament, ja que per aquí no passeja massa gent...


en algun petit tram podem trobar el terra una mica més complicat, però res greu que amb perícia no puguem superar...


Passarem al costat d'un antic berenador, avui dia inactiu i oblidat...


les escales de l'esquerra són un pas restringit cap al cementiri dels monjos...


com podem observar el camí és molt planer i accessible...


i no hi haurà gent molestant al voltant...podrem circular tranquil·lament...


passarem per sota les roques dels "Degotalls"...


...i en uns tranquils 15 minuts...


arribem al final del recorregut.



Els Degotatalls es una gran balma dins de la qual hi ha una dipòsit en forma de gran petxina que recull les aigües que es filtren de les roques superiors.


Muntatge fotogràfic del vessant oriental dels Degotalls, s'ha superposat la zonificació de freqüència dels antics despreniments i se situa el traçat de la carretera que dóna accés al monestir i del tren cremallera.

El desembre del 2008 va patir el despreniment de grans roques d'uns 20 metres cúbics,que van arrossegar bona part del terraplè i van tallar la carretera i el cremallera d'accés al monestir. Ja han fixat al voltant de 1.600 bolons per estabilitzar el conglomerat de còdols.


Trobem també un altre entrada/sortida pel canto que mena a la carretera.(aquesta no es per gent amb mobilitat reduida)

El punt de partida és l'aparcament que trobem just 200 metres després de girar direcció Can Massana en la cruïlla d'entrada a l'aparcament del Monestir de Montserrat. Recordeu però que cal ser-hi relativament d'hora si voleu trobar-hi lloc.

Just davant d'aquest aparcament trobem una entrada a la muntanya en forma d'escales i un cartell del camí dels Degotalls, que de seguir-lo a l'esquerra ens portaria per camí ben fresat fins el Monestir de Montserrat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada