BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

BURROS,RUCS I ASES...

la vinya nova

Antigament abans de l'arribada dels funiculars, aeris i cremalleres, pujar a la muntanya de Montserrat era tota una aventura i més si volies fer una excursió pels voltants o fins i tot pujar al mirador de sant Jeròni per menjar-te al seu proper restaurant el famós " arròs a la catalana".

Una de les millors maneres de fer-ho si disposaves de “dinerito”, era llogar els serveis de guies amb cavall o ase al costar de la font del miracle al monestir.


Dibuix extret d'un llibre de l'època, on s'aprecia el camí antic de sant jeroni.


aquí podem apreciar els preus dels guies i la cavallerissa segons les destinacions escollides pels visitants a la muntanya.els preus són de l´any 1909.

(crec que no estan actualitzats...😅)


l'excursió amb cavalcadura des de la plaça de la font del miracle fins a dalt sant Jeroni...

📷 Foto extreta del llibre :Montserrat -recull gràfic-per Salvador Redó - Jaume Pons


pels voltants del monestir...


en no existir encara el funicular ni el tren cremallera, l'únic mitjà per accedir a l'interior de la muntanya de montserrat era aquet ; a banda, és clar, de l'ascensió a peu.la foto correspon a una romeria.


la font del miracle (actual font de l'abat Oliba) on es trobava el despatx de bitllets per a les excursions amb cavallerissa.

📷 Foto extreta del llibre :Montserrat -recull gràfic-per Salvador Redó - Jaume Pons



Arribada al restaurant de sant jeroni 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada