BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

TORRENT DE LA FONT SECA O SANTA CATERINA INFERIOR


El Torrent de la Font Seca juntament amb el Torrent de Santa Caterina són potser l'itinerari més llarg de la conca Montserratina. Aquest cop decidim fer el descens de la part inferior del Torrent de la Font Seca, aquest s'obre pas entre les parets de la Codolosa i la serra de les Garrigoses.

Descens:

Senzill, 5 ràpels sense gran dificultat. Multitud de desgrimpadas,la majoria equipadas amb corda fixa.


 📷 Font seca 

El torrent de Santa Caterina-Font Seca, juntament amb el torrent de Santa Maria o Vallmala, és un dels traçats hidrològics més llargs del massís montserratí. Segons el sistema hidrològic del massís de Montserrat, el primer torrent rellevant que té la capçalera al peu de l'ermita de Santa Caterina, i que transcorre entre el serrat del Penitent, a l'oest, i la serra de Sant Joan a l'est, rep el nom de torrent de Santa Caterina. 

Un cop passat la Font Seca s'anomena torrent de la Font Seca i, després de l'ermita de la Salut, i quan deixa l'orientació sud i va cap a l'est, anant a buscar el riu Llobregat entre el massís i la muralla que formen les elevacions de la serra de Can Rogent i la serra d'en Rubió, se l’anomena torrent de la Salut que desguassa directament al riu Llobregat a les proximitats de l'indret anomenat el Cairat en l'entorn de Ca N'Astruc. Abans de fer-ho és anomenat torrent de Ca N'Astruc


El camí més suau és el Camí Vell de Montserrat també dit de les Bateries, podem escurçar els primers quilòmetres fent servir les Dreceres dels Graus o Fra Garí. 


El torrent esta equipat per realitzar el descens o l’ascens, tot i que ha sofert variacions al llarg del temps. Podem dividir el recorregut, en tres trams diferenciats;

(a) Anomenat torrent de Santa Caterina; és el que va des de l’ermita de Santa Caterina fins al Camí de les Bateries, en la zona on i trobem les ruïnes de la Font Seca. Aquest tram és força vestit de vegetació i l’equipament està molt embellit, i trobarem reunions per rapelar i alguns passamans de cable i corda. 

Els trams més verticals estan equipats amb alguns parabolts escadussers per pogué escalar la paret, amb passos d’escalada de V, V+. I trobem uns 5 ràpels, i uns 15 ressalts. El ràpel més llarg no arriba als 15 metres. 

El descens no és complicat, però l’estat del terreny alentirà la marxa, l’ascens és més complicat, tot i que alguns ressalts són evitables. És interessant porta algun estri per desbrossar.


b) Anomenat torrent de la Font Seca; és el que va des de les ruïnes de la cisterna de la Font Seca (Camí de les Bateries), fins a l’àrea d’esplai de la Salut. Aquest recorregut es divideix en dos parts; 


(b1) El primer tram des de la Font Seca, fins a la cruïlla del camí que enllaça la Drecera de Fra Garí amb el Serrat de les Garrigoses. Aquest tram ha patit algun sabotatge, es varen treure les cordes i es varen fer mal bé les reunions, tot i així es pot fer, ja que la majoria de trams són curts ressalts.

Solament i trobem un ràpel d’uns 20 metres, que es pot realitzar posant la corda en un arbre, per fer l’ascens la part més complicada és aquest pas, on trobem algun parabolt per assegurar.


(b2) La segona part del descens va des del camí que enllaça la Drecera de Fra Garí amb el Serrat de les Garrigoses, fins a l’ermita de la Salut. Aquest tram de torrent és el que presenta millors instal·lacions. 

I trobem 4 ràpels ben equipats, el més llarg d’uns 25 metres, tots els ressalts estan equipats amb cordes relativament noves. L’ascens és força complicat, tot i que l’equipament és un xic més generós que el que trobem a la part alta del torrent, i trobarem algun pas d’escalada de 6a que es pot fer en Ae. 

No és obligatori fer els tres trams seguits, es poden fraccionar per trams separats, ja que tots tres tenen bones aproximacions.


Text extret: http://esgarrapacrestes.blogspot.com/


Primer caminarem pel torrent per anar baixant per 3 o 4 ressalts amb corda fixa sense gaire complicació. L'alçada no passa de 4 o 5 m.
25m-És el més llarg i espectacular de tots. Comença en una lleixa àmplia on la instal·lació és química a la dreta. Es pot fraccionar en 2 ràpels de 15 i 10 m. pero mes rápid fer-ne només un.


És el darrer ràpel vertical per una canal més o menys estreta.


Només queda seguir el torrent fins arribar al Parking.


Aproximació:

Baixem al poble al carrer Pau Bertran per girar a la dreta per la Drecera des d'on surt un corriol que puja al mirador de Far Gari. Seguirem el PR (marques blanques i grogues) flanquejant la paret fins al torrent sec.

Una altra opció és pujar per l'esquerra a la Senyera per sota de la Roca Lisa. Allà girem a la dreta pel PR per igualment flanquejar la paret fins al torrent i la Font SecaMaterial:

Casc ,corda1x60 o 2x25, material per descens.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada