BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

FONT DEL MIRACLE

 



Cent anys enrere, aquesta font era totalment diferent a la que avui coneixem. La font original es va construir l'any 1777 i era en forma d'una gran cisterna. A finals del segle XIX disposava de dues sortides d'aigua; la font de la Verge i la font del Miracle (Segons consta en el llibre Ermites i Fonts Montserratines de l'Editorial Montblanc de 1967). 


Avui dia la font és una construcció moderna que aboca aigua provinent de la xarxa. Està formada per un mur transversal d'uns set metres d'amplada per dos d'alçada que li fa de frontal i alhora reté les terres dels jardins superiors. És tota folrada de rajoles de diferents colors que formen unes ones. L'aigua brolla per sis aixetes de polsador disposades una al costat de l'altre a un metre de distància. A sota, una llarga pica recull l'aigua.

Damunt la font hi ha un monument dedicat a l'Abat Oliva, fundador del Monestir de Montserrat.

Era una gran font monumental en forma de casa. A la part central i dins d'una gran arcada hi havia la font i per damunt una estàtua de la verge. Al principi sols era la construcció de la font i un petit lloc de venda d'objectes i ciris. Més tard es va anar engrandint l'estructura, amb altres petites edificacions i serveis que satisfeien als peregrins o romeus que pujaven caminant hores de trajecte i arribaven cansats i assedegats


Postal fotografica del 1911.Amb el quiosc de refrescos i "licors" perquè el pelegrí es refés... 😅


fantàstica fotografia postal on apreciem com era de gran l'espai.


Antic i bonic got de vidre grabat al ácid.



Front la Font hi passava el camí del Viacrucis des del Monestir,que anava per la muntanya .


Aquest era el lloc emplaçat per llogar la cavallerissa (si disposes de diners)per fer una excursió cap Sant Jeroni o sant Joan.



Ubicació inicial de la Font del Miracle en l’indret on avui hi ha les cel·les de l’Abat Oliba














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada