BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

LES PORTES DE TEBAIDA


Els que heu caminat pels voltants de Sant Benet, a la muntanya de Montserrat, us haureu fixat en unes curioses i destruïdes portes que trobem al nostre pas per algun dels seus camins.

Quin sentit tenien aquestes portes al mig de la muntanya?


Era per la proteccio del monastir.

El tancament perimetral amb portes i filat fou una iniciativa del temps de l'abat Escarré que no arribà a reeixir .

Es comenta que tambe procedia de la postguerra civil (amb el tema d'emboscats i maquis), ja que en aquella època es van tancar alguns camins.


De fet hi ha apunts en què es recorda que els escaladors que van realitzar la primera ascensió a "La Mòmia"(27/10/1935), van haver de burlar un vigilant amb escopeta que custodiava els voltants del tancat.


Amb el temps s'han retirat gairebé tots els fils espinosos, i molts pilons de les tanques, però incomprensiblement es van deixar algunes de les portes, les quals ofereixen aquesta referència històrica al paisatge.

Els habituals a la zona les consideren "portes astrals", entrades a altres mons...😱😅(vista de la zona de gorres a través del pany...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada