BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

LA FORÇA DELS ELEMENTS

 AIGUA 



A ¼ de 3 de la matinada del dia 10 de juny de l’any 2000 es posà a ploure damunt la muntanya de Montserrat fins a les 7 del matí. Va haber un moment que en ¾ caigueren 100 litres/m2 . Moltíssim aigua en molt poc temps. Els resultats foren devastadors. Bona part del monestir i del santuari quedaren destrossats o força mal mesos. La muntanya patí una sobtada erosió que va cambiar la selva fisionomía sobtadament ,al igual que algunes canals.



Aquest volum tant gran d’aigua en només 45 minuts, explica que els torrents formessin cascades i baixessin carregats de fang i roques.







L'emplaçament de l'abadia a tocar del torrent de santa María, va fer que gran part de les instal·lacions quedessin negades per l'aigua i terra.



Les comarques més afectades van ser el Penedès, l'Anoia, el Bages i el Baix Llobregat.van perdre la vida 5 persones.



**************************"


FOC 

Agost de 1986 , un incendi, presumptament provocat,va arrasar entre 6.000 i 8.000 hectàrees de muntanya -el 75% del parc natural de Monserrat més zones limítrofes-es.

Es deia que s'hauria originat fortuïtament en copejar els cables d'alta tensió contra els arbres a causa del vent, pero els bombers van trobar conills amb cotó untat amb líquid inflamable i l'incendi es va originar en tres punts diferents del parc natural.

El foc va arribar fins al monestir de Montserrat, després d'arrasar bona part de la muntanya. Les flames van afectar parcialment l'hort dels monjos i van arribar a uns 15 metres del complex hoteler. 

Una veritable desgràcia que sempre quedarà a la memòria de la gent que estima la muntanya.

Sens dubte un trist record...



La zona que assenyala la fletxa és on es troba l'estació superior del funicular de Sant Joan.


la muntanya totalment coberta de fum.


I de flames.


Un dels monjos resguardant l'imatge de la moreneta



Vist desde Santa Cecilia.



6 incendis van cremar la zona entre el 7 i el 18 d'agost de 1986.



Monument a l'enteniment...


📷 Fotografías extretes d'internet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada