BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

LA COVA GRAN

 


Aquesta cova està situada al lloc més prolífic de Montserrat, pel que respecta a les coves, molt a prop d'aquesta també es troben les  Coves del Salnitre, la Cova Freda o la Codolosa.


Investigadors de la Universitat de Barcelona (UB) han descobert que la Cova Gran de la muntanya de Montserrat havia estat habitada per grups de caçadors i recol·lectors de l'època del paleolític superior final. Les principals troballes d'aquesta època, de fa entre 12.000 i 15.000 anys, han estat principalment eines fabricades amb sílex i restes de fauna consumida pels grups humans, com ara cérvols i conills. 




A la Cova Gran també s'han trobat diversos testimonis d'ocupacions neolítiques (de fa entre 7.500 i 7.000 anys), i s'han recuperat fragments de ceràmica montserratina.




Acces:

Primer remuntem un petit tram del torrent de la Font Seca al qual ens internarem justa darrere de l’Àrea d’Esplai de la Salut. Estigueu atents a mà dreta! perque haureu de trobar l’inici del petit corriol ascendent que ens menarà fins la Cova Gran .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada