BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

LA CALAVERA (camí equipat/ferrada)

 


Resenya del Pas equipat.

Encerclat en vermell el company adalt.


*cal assenyalar que l'activitat que proposo no deixa de ser un camí d'accés a una zona d'escalada, i aquet pots utilitzar-lo per practicar una bona activitat física en un indret ben tranquil.


La franja rocosa situada entre la carretera BP-1121 que s'enfila des de Monistrol de Montserrat i el cremallera de Montserrat, vigilada pel Monestir de Sant Benet acull diverses de les zones importants de l'escalada esportiva montserratina, ja siguin La Colònia Puig, Les Guilleumes o... La Calavera.



L'any 1986 J. Batlle i S. Gonzalez van obrir Zimbabwe, l'inconvenient és que s'havia de baixar en ràpel uns 25-30 metres fins a una reunió penjant. 


Estiu 1987,1a ascensió vía "Zimbabwe",7b+A la calavera,amb Marcel Millet.foto J.Batlle 


Per rematar la feina l'incendi del 1988 va abocar aquesta línia a l'oblit.

Així va ser fins que el 1997 Kim Santacatalina va decidir invertir el seu temps i la seva feina a donar vida a aquesta zona i pràcticament l'equipa d'un extrem a l'altre.


El nom de La Calavera prové de la circumstància següent: Poc després d'obrir-se la primera via Zimbabwe es va baixar fins a la base de la paret. Allà hi havia un cotxe que havia caigut des de dalt. Al costat hi havia el cadàver del seu ocupant, i portava com a mínim uns dos anys allà.


Text extret i traduït del blog :Espacio,amor y locura./Fernando.


ACCÉS.-


Als seus inicis l'accés s'efectuava pel camí de l'antic tren cremallera ,uns 30 minuts. Ara està prohibit pujar-hi.

Dels dos accessos possibles: la ferrada o caminant des de Guilleumes, el més recomanable és utilitzar la ferrada.



Encerclat en vermell el company adalt.

Es tracta d'un ressalt gairebé vertical de 30 mts.


Si pugem des de Monistrol passem la Colònia Puig per la BP-1121, després del km 11 trobem l'Àrea de Descans del Torrent de Balaguer (1). Aquest pàrquing és comú a Guilleumes i La Calavera.

Per baixar a la zona de la Calavera pujem a peu per la carretera 150 mts, i just a la corba , a mà esquerra la barana s'obre(2) i veiem un corriol ben marcat ;anirem baixant fàcilment . 

Després de caminar una miqueta, gira a l'esquerra i comença a baixar, on trobarem uns ressalts reforçats amb una corda fixa.(3) Finalment arribem a uns grans blocs (4) de pedra reforçats per una cadena,al final hi ha la instal·lació de la ferrada. 




Baixant uns tres metres desdé aquet punt trobarem un parabolt (el qual ens va molt bé si volem deixar una corda fixa o fins i tot per al ràpel,reforçant-ho amb l'ajuda d'una grapa propera).



Rapelar es l’opció mes segura per baixar (uns 30 m.) i si la vols deixar fixa, llavors pots assegurar-t’hi a la pujada amb algun bloquejador,pujant pels esglaons fent mà-peu o posant els peus en adherència entre esglaons, amb un assegurador ( croll,shunt, assegurats des de dalt pel company o simplement amb una baga dissipadora ).


A l'inici de la pujada trobem uns trams ambcordes fixes ancorats als esglaons que intenten servir de línia de vida, però tenen força comba i la corda està una mica malmesa.Tot i així encara pot ajudar.




Els esglaons de la ferrata estan ben collats, però distanciats i fas passos de peu-mà que degut a la verticalitat son ben fisics,cal anar concentrat, donat que les grapes són allunyades i petites (en algunes només hi caben 2 dits).





En definitiva,un sector d'escalada esportiva no gaire freqüentat en què la seva via d'accés ens servirà per fer una mica d'activitat i escalfar motors posant a prova les nostres habilitats ferrateres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada