BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

EL CLOT DE LA SAJOLIDA


El Clot de la Sajolida és un dels millors torrents equipats per poder fer-se rapelant, amb un total de 18 rapels; on necessitarem una corda de 40 m. (El ràpel més llarg fa 20 metres)i es aconsellable també una més petita (20m) per anar ràpid en la transició als ràpels més curts.






Aquest torrent és un recorregut poc conegut i molt bonic, una autèntica joia de Montserrat, eclipsat amb el pas del temps per la ferrada de les Dames, situada a la dreta o els torrents molt més coneguts com el Joc de l'Oca i el Tres en Ratlla, situats a la seva esquerra. Si el que us agrada és fer ràpel, en aquest traçat quedareu ben satisfets.


Está reequipat per la Federació Catalana d'Espelelogia amb químics inoxidables.


Al principi trobem petits ressalts que poden desgrimpar fàcilment o fins i tot evitar-se pel lateral, ja que el barranc encara és força obert, però a poc a poc la roca va guanyant protagonisme i el torrent s'encaixona progressivament.












El descens destaca tant per les seves formacions com per la seva continuïtat, ja que els ressalts es van succeint l'un darrere l'altre i la varietat de passos ens obliguen tan aviat a passar per una esquerda entre blocs com a fer una curta desgrimpada per no mullar-nos els peus en un toll d'aigua estancada,ja que solen retindre una mica d'aigua després de les pluges.






L'última part del descens tampoc ens deixarà indiferents, ja que una sèrie de ràpels força seguits i molt estètics, ens deixaran de sobte al Torrent del Pont, posant punt final al barranc.










Tan sols queda caminar fins la Vinya Nova.


*Si es vol es pot allargar la ruta entrant per dalt pel torrent de Bugaders i sortint pel torrent del Pont.


IMPORTANT! Són barrancs amb restriccions i no sempre es poden fer, tenen les seves èpoques cada any, quan es poden fer cal demanar permisos.

Autorització:

És imprescindible sol·licitar autorització al Patronat de Montserrat. Es pot fer per Internet o presencialment. Únicament es concedeix autorització entre el 15 d'agost i el 15 de novembre. Com a màxim són 10 persones al dia. Per internet et descarregues un formulari l'omples amb les teves dades, el dia que vols anar i la llista de persones amb nom. Necessites certificador digital per signar-ho.


Acces:

Per arribar a l'inici del descens, és té que prendre el camí del Pont (La Vinya Nova). Aquest sender ens farà prendre alçada ràpidament.




Arribem a l'ampli llit del Torrent del Pont allà sortim cap a dreta per un corriol. Aquest corriol puja de forma constant. Quan arribem a una mena de coll amb una bifurcació, anem cap a esquerra per seguir pujant.

Coll amb Marques Vermelles.

Al següent coll veurem una fita de pedra i pintura vermella. Continuem recte en baixada seguint la pintura vermella. A 100 m creuarem amb l'inici del Torrent de Clot de Sajolida.


Baixem per aquest torrent una mica boscós.

Ens quedant per devant 500 metres de recorregut, un desnivell de 250 metres .

Material :

Casc ,corda 1x40 i 1x20,arnes, material per rapelar i baga d'ancoratge.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada