BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

CANAL DE LA SALAMANDRA



Canal de la Salamandra 

Per arribar a la canal de la Salamandra, sortirem de Santa Cecília i prendrem els camí que puja per la canal del Llum. Forta pujada, que en 3/4 d'hora ens deixarà al Portell de Migdia. 


Cal baixar després pel vessant sud del coll. Deixem el trencall a la dreta (senyal a la canal dels Micos i els Ecos) i seguim baixant fins a la propera cruïlla, també senyalitzada amb una fita ,on trenquem a la dreta. Continuem el descens pel Torrent de Migdia i prenem un corriol difícil de veure, però marcat amb un altre fita, que s'enfila a la dreta. Pugem per aquest corriol fins a l'entrada de la Canal de la Salamandra. 



Fem una grimpada curta i fàcil, i entrem al fons de l'escletxa, molt estreta i rocallosa. 




El camí travessa un estret passadís costerut entre dues parets que finalitza en un petit replà que serveix de mirador, el Collet del Montgròs.




Pugem sense problemes fins a la sortida lluminosa (compte amb les cingleres!). Des d'ací es pot desfer el camí per tornar al vehicle o allargar el recorregut per a visitar dos punts màgics de la muntanya: la Miranda dels Ecos i el Montgrós.




La Salamandra es una altívola roca situada a la regió central de Montserrat, els Ecos. Te una llarga aresta sud de certa bellesa per l'ambient grandiós que la rodeja. Els Ecos, els Plecs, el Montgros i la paret nord-oest de Sant Jeroni.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada