BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

LA CUA DE BACALLÀ I EL BACALLÀ.

 

A la regió dels Frares Encantats,situada per sobre de l’agulla del Pas de Príncep i a prop del Coll de Porc (o C. De Port) trobarem el turó conegut com la Cua de Bacallà o agulla de Salvat Papasseit (de fácil ascens).



Després podem continuar, per fer el llom que uneix La Cua de Bacallà amb l’Agulla del Bacallà (o Agulla de l’Enclusa dels Frares),un trajecte una mica més aventurer, on caldrà grimpar una mica per terreny fàcil, però una mica descompost i estret, amb una bona timba als costats.



L'ENCLUSA DELS FRARES O EL BACALLA.


Aquesta roca ha estat batejada amb diferents noms tals com El Bacallà  ,l'Enclusa dels Frares i el cim de Correcavalls; aquest últim, adaptat en el plánol de Semlr (també hi ha qui l'anomena "l'Aleta de Tauró"🦈).



Ens caldrá anar a buscar la seva aresta S., perque la part N. queda tallada talment com la proa d'un valxell.



                     Cim de la cua de Bacallà 


Podem fer-ho pel camí que puja de coll de Porc o per la canal de Pas de Príncep; s'inicia l'ascensio per la aresta S. sense passar el II grau de dlflcultat. Abans d'arrlbar al capdamunt, anant cap El Bacallà pot ser convenient d'encordar-se ja que és molt estret i descompost i completament penjant pels dos costats; té el cim totalment pelat formant un planell allargassat (al trajecte trobarem dos punts on podrem assegurar-nos).

Des de dalt del cim tindrem unes vistes espectaculars de tota la zona dels Frares Encantats a la dreta, els Ecos a l’esquerra i si el dia és prou clar, de tota la comarca del Baix Llobregat.




Aproximació:

Sortim de Can Maçana, a on podrem aparcar el cotxe,  remuntar per el ampli camí que puja al Coll de Guirló, una vegada a aquest, agafarem el camí de la dreta i pujarem al coll de les Portelles, des de aquest indret temin una vista general, de una gran part de la regió D'Agulles Passem per el Refugi i seguim per el ben marcat camí de Coll de Porc (o de Port). 

Aquet camí passa per el peu de l’Agulla del Pas del Príncep i una mica mes enlla, abans de arribar al C. De Porc, trobem una balma, dintre de la qual es troba la Font de l’esllavissada.

Abans d'arribar a aquest punt ,comença la pujada.



                             Canal de pujada   

Hi pujarem prenent la canal , poc després del Pas del Príncep i i'Agulla del Princep venint des del Refugi Viceng Barbé o poc abans si venim des de Coll de Port.













La canal és transitable i en pocs metres intuirem el coll entre la Cua de Bacallá i el Bacallá hi farem cap i trobarem el cim tot seguit, situat al Sud del coll. 








Descens :

Des de la punteta del cim del Bacalla podem  fer un rapel volat de 50 m de la via 7 Nacions UTES  del Joan Vidal.










La reunió intermèdia esta equipada per pogué fer un ràpel intermedi, si no es vol fer tant llarg Si no tenim ganes de rapelar, podem  desfer l'aresta i baixar caminant.






Al peu del rápel es te que remuntar un parell de metres, per baixar per l'altre costat, 34 metres mes avall trobem el camí "equipat de Frares" el seguim cap a baix i després de baixar per uns esglaons amb cadena, arribem al Coll de Porc.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada