BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

L'HISTÒRIC PAS DE LA PESSETA


El recorregut d'una moneda està lligat a la història del país i als esdeveniments del moment de la seva circulació. La pesseta, l'última moneda circulant a Espanya va ser el testimoni inert d'una de les distraccions que teníem els escaladors montserratins en dies plujosos en què havies de quedar-te a la plaça del monestir i enginyar-les per passar el temps.

Cada moneda arrossega un petit i singular tros de la història.


Als anys 80' Les monedes van ser testimonis d'excepció d'un singular pas de "boulder", en perfecte equilibri, en el qual proveïts d'una petita moneda de pesseta o 50 cèntims, s'introduïa a la fisureta existent entre dos blocs de pedra del mur existent entre l'abadia i el claustre gòtic.

El difícil moviment consistia a passar un petit tram de paret de banda a banda, amb els peus en un petit vorell i les flames d'un o dos dits fent palanca a la meitat de la moneda (l'altra meitat s'aguantava per la mateixa pressió efectuada a la fisureta).

El perfecte equilibri en els moviments era la distracció al funambulista joc.

Van ser molts els escaladors que van passar així estones de distracció i divertiment en jornades plujoses o bé en vivacs als porxos de la plaça o als de la zona de davant del bufet lliure, quan podies dormir arrasat fins que t'aixecava un serè a primera hora del matí.

temps era temps...


En anar a fer les fotos per a aquest post, vam tenir l'enorme sorpresa de trobar-nos encara descansant a la fissura de la paret una moneda que segurament hi porta gairebé mig segle.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada