BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

CANAL DEL XACÓ


La canal del Xacó* es troba a la cara sud de la muntanya de Montserrat i més concretament a la part més occidental del serrat de les Garrigoses. Es tracta d'una canal molt encaixonada i vertical. 

*Un xacó és una lligadura militar rígida, de forma cilíndrica, amb visera.




Té un desnivell de 270 m i 8 ràpels, el més llarg de 30 m. 



Per començar baixem un corriol que zigzagueja amb molt pendent i molta pedra solta.






El descens de la Canal del Xacó requereix corda, les ressenyes marquen un ràpel de 30 metres però al final hi ha instal·lacions intermèdies que permeten fraccionar-ho i fer-ho més curt. 


La part final de la canal és més oberta i descomposta. L'últim ràpel de 25 metres de desgrimpada ens deixa en el camí que enllaça diferents coves de la zona.


Recollim la corda i tenim dues opcions. Si agafem cap a l'esquerra anirem a parar a les escales de la cova del Salnitre. Si prenem cap a la dreta passarem per davant de la cova Gran i anirem a parar al torrent de la Salut. Totes dues opcions són bones i ens porten al punt de sortida.


Material:

Casc,1 corda 60 m o 2 de 30 m, material per rapelar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada