BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

CANAL DEL GAT

 


La canal del Gat, també dita del Gat de les Coves, és la torrentera més central del Serrat de les Garrigoses, fàcil d’identificar de lluny per la característica roca que presideix la part superior del serrat, amb una silueta assemblada a un gat. 


El seu recorregut és força vertical passant nombrosos ressalts, i alguns trams boscosos molt espessos de vegetació arbustiva(un antic bosc que es va anar recuperant de l’incendi de l’any 1994). 
La canal està equipada per poder-la fer tant de pujada com de baixada, en sentit ascendent i trobarem alguns trams de cordes, per baixar i trobarem instal·lacions per poder rapelar, en aquest cas caldrà portar una corda de 30 metres. 

Per iniciar la aproximació a peu haurem de deixar el cotxe en l’Àrea d’esplai de la Salut, a les afores del poble de Collbató i a tocar la carretera BP-112. Des de l’aparcament caminarem uns 10 minuts per la pista pavimentada que va fins a l’aparcament de les Coves del Salnitre. 

Pugem per les escales que porten a les coves, deixem a l’esquerra un primer trencall que mena a la cova Freda i continuem fins un replà, aquí a l’esquerra i trobem la petita cova de la Pols i un parell de senders. Prenem el caminet que puja de dret a tocar la paret, i que s’enfila fins a la cova Alta.

Nosaltres hem seguit primer el camí i després les escales que porten a la Cova del Salnitre.


Just al´alçada d´una malla que protegeix la carretera de la caiguda de pedres hem d'entrar per darrere deixant l´asfalt per seguir per senda.


La senda està poc trepitjada ia més està ocupada per mala herba però a poc a poc ens anem orientant correctament a l'esquerra en pujada ,cap a l'inici de la Canal del Gat.

L'accés al Canal del Gat està subjecte a regulació temporal en trobar-se a la zona C-6, està prohibit del 15 de Febrer al 31 de maig. 

En general l'ascensió no presenta problemes i els passos més delicats se superen amb facilitat si sabem combinar la tècnica d'oposició amb la remuntada per la corda de nusos.

Al final del tram equipat amb cordes haurem d’anar intuint el traçat creuant pel mig d’un bosc arbustiu molt perdedor,amb un llarg tram de tartera de pedres molt feixug.


Per sobre nostre tenim la característica roca del Gat, que dona nom a la canal, pel mig del matollar si pot pujar, si no volem arribar fins dalt de tot anirem intuint un sender poc marcat i perdedor per l’esquerra, fins a trobar el camí que enllaça la Drecera de Fra Garí amb el coll de les Garrigoses. 

Aquest es un bon punt per decidir com fem la tornada; si anem de baixada, o podem fer caminant o rapelar la part final del torrent de la Font Seca, si anem amunt passat el coll podem seguir fins al Camí de les Bateries i baixa caminant, o bé baixar fins al torrent Fondo i fer uns quants ràpels. 

També tenim l’opció de rapelar per la canal del Xacó, molt a prop de la del Gat, o la del Pas de la Panxa, aquesta una mica més allunyada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada