BLOG DIRIGIT A TOTES AQUELLES PERSONES AMB ESPERIT MONTSERRATI QUE VULGUIN ENDINSAR-SE A LA MONTANYA PER REALITZAR ALGUNA INTRÉPIDA ACTIVITAT DESITJANT COMPLEMENTAR UNA MICA LA SEVA INFORMACIÓ

ELS INCREÏBLES MOAIS MONTSERRATINS


Roca de la Cova del Salnitre (Collbato)


Les curioses i gegantines estàtues que hi ha a l'Illa de Pasqua es coneixen com a Moais, que en llengua rapanuí significa "escultura de persona".

Aquestes estàtues gegantines van ser esculpides pels antics habitants de l'illa, els Rapa Nui. 



Es creu que tenien un significat religiós o espiritual i que es van construir per recordar els avantpassats i guardar l'energia dels morts. Els habitants de la Illa de Pasqua pensaven que els morts tenien una energia (mana) que protegia la tribu i controlava els cultius i animals, així com també protegien l'illa dels esperits malignes.


Els Moai es troben repartits per tota l'illa i les estàtues solen estar orientades mirant cap a fora, cap al mar, per saber qui arriba.



Roca de les vuit



Tossal de Mullapans (El Gat)




El Cilindre 


Curiosament si busquem bé, també podem trobar diferents suposats moais montserratins en diferents enclavaments de la muntanya màgica.


Enfocats cap als 4 punts cardinals tenim diferents roques que en posició avantatjada i altiva semblen observar qui s'endinsa al seu interior.


Històricament, durant la invasió morisca a Catalunya, els àrabs segur que també devien haver sentit una gran admiració pels extravagants monòlits de la muntanya de Montserrat, a causa del suggestiu nom amb què la van batejar: "Gis Taus", que significa "Roques Vigilants".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada